ALLA BILDER

Bärnstensgatan 15b, 4 rum och kök, 98kvm


Stor familjelägenhet i Ättekullas "låghus"! 4 rum och kök med riktigt stor inglasad balkong och två badrum gör detta till ett sällsynt tillfälle!


MÄKLARE: Andreas Schultz
andreas@3etage.se
Direkt 042-3003034
SMS: 0735-179334
Enkelt tar vi en trappa upp till andra våningen och in i lägenheten!
Väl inne möts vi av en rymlig och inbjudande hall som bjuder avhängning av ytterkläder och i hallens vinkel in till höger finns även en större klädkammare med gott om extra förvaring.

På vänster hand finner vi först sovrum 1 som idag används som arbetsrum och efter detta kommer vi till lägenhetens kök med matplats
I köket går inredningen i vitt med fullhöjds kyl och frys, diskmaskin och spis med häll. Från köket finns också utgången till det stora inglasade uterummet med trätrall som golv. Uterummet fungerar under stora delar av året som ett extra vardagsrum tack vare sin generösa yta!

På andra sidan hallen finns vardagsrummet med gott om plats för soffhörna och tv. Golvet här är parkett och vill man så går det även att ha ett matsalsmöblemang här.
Mellan köket och vardagsrummet ligger det stora badrummet som är helkaklat med vita plattor på vägg och snygg svart granit på golvet. I badrummet finns också badkar, tvättmaskin, handfat och wc.

I hallens vinkel finns det andra badrummet. Detta är inrett med plastmatta på golv och väggar, dusch med skjutdörrar, handfat och wc.
Även sovrum 2 och 3 nås från hallens vinkel och är praktiskt inredda med ljusare laminatgolv och målade väggar. I sovrum 3 finns rymlig, platsbyggd förvaring i form av garderober.

Kök och utgång till balkongen!
Stor inglasad balkong!
Matplats i köket
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Helkaklat badrum med granitgolv och tvättmaskin
Duschrum
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 3
Inre hall
Entré och balkongsida
planlosning
Planlösning
Ättekulla ligger i Helsingborgs södra del. Välj om du vill bo i villa eller lägenhet. I det lilla centrumet finns livsmedelsbutik, pizzeria och annan service. Här finns skolor, förskolor och Ättekulla naturreservat, ett rekreationsområde med promenadstigar, grillplatser och hundhägn. På sluttningarna ovanför Råå ligger Raus med bland annat Raus stenkärlsfabrik, och det är cykelavstånd till havet och Rååns dalgång.
EKONOMI
Utgångspris 1 245 000 kr
Månadsavgift 6 619 kr
Andel i bostadsrättsföreining 0.35023 %

KOMMENTAR
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Boarea 98 m2
Rum 4
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggår 1973
Bredband Bredband. Leverantör: Com Hem.
Tv Ansluten till kabelnät.

BOAREAN
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 350 kr/mån
Totalt 350 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
Driftskostnader är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
HSB Brf Ättekulla i Helsingborg

Brf Ättekulla är Nordvästra Skånes näst största HSB-bostadsrättsförening. Här finns närhet till kommunikationer, grönområden och mataffärer.
Bostadsrättsföreningen bildades år 1973 och de äger fastigheterna Ättekulla 1 och Bärnstenen 4 i vilka man upplåter bostadsrätter och lokaler. Föreningen har 391 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 27 670kvm samt en del smålokaler. Föreningen tar omsorgsfullt hand om dess mark där det är grönskande och lummigt med både grillplatser och lekplatser.
Föreningen har 232 garage, 157 parkeringsplatser, 50 carportar, 93 cykelboxar, 21 mc-boxar samt 67 kallförråd.

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:
51 st 1 rok
104 st 2 rok
133 st 3 rok
103 st 4 rok

Byggnaderna har under året varit fullvärdesförsäkrade i Folksam, föreningen har tecknat bostadsrättstillägg. Föreningen har brandskydd.

För de närmaste åren planerar styrelsen följande åtgärder:
- Byte av entrépartier samt installation av passersystem
- Stambyte .

Övrig info:
- På Bärnstensgatan 15C och 49C finns övernattningslägenheter som medlemmar i brf Ättekulla kan hyra för övernattande gäster. Övernattningslägenheterna är fullt utrustade med pentry och toalett.
- På området finns fem grillplatser vid hus nr: 55, 27a, 9c och 33a och vid friskvårdslokalen.
- Det finns en bilvårdsplats vid gaveln av 15a.
- Särskilda cykelförråd finns.
- Föreningen har en friskvårdslokal med gym (100kr/mån) och bastu.
- Två stycken grovsoprum finns. Dessa är placerade vid 13A och 45A.
- Informationsblad delas ut mellan 6 och 8 gånger per år. Kvartalsträffarna äger rum i den gemensamma lokalen (i infobladet anges datum för träffarna).
- Samlingslokal med pentry finns i föreningen.
- Det finns en särskild studie- och fritidsorganisatör som bl.a. organiserar ärtkök, kaffeservering, julbord, bussresor och loppmarknad.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: www.brfattekulla.se

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
232 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.
157 parkeringsplatser. Går att hyra.
50 carportplatser.

ENERGIPRESTANDA
153 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Riktigt stort inglasat uterum med trädäck. Ytan fungerar som ett extra rum under stor del av året!

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
I föreningen finner vi även cykelförråd, ett förråd tillhörande bostaden, samlingslokal, tvättstuga med torkrum, bilvårdsplats, friskvårdsutrymme, övernatningslägenhet samt flertalet grill- och lekplatser.

Fler förråd finns även att hyra om så önskas!

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Senaste året har följade underhåll utförts:
- Byte av värmekulvert
- Åtgärder av värmeproblem i vissa lägenheter
- Utbyggnad, renovering samt nya träningsmaskiner i friskvårdslokalen
- Byte av tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan i nr 9C och byte av torktumlare i nr 13.Boarea: 98kvm

Rum: 4

Våning: 2

Antal våningar totalt: 2Bostadsrättsförening: HSB Brf Ättekulla i Helsingborg

Allmänt om föreningen: Brf Ättekulla är Nordvästra Skånes näst största HSB-bostadsrättsförening. Här finns närhet till kommunikationer, grönområden och mataffärer. Bostadsrättsföreningen bildades år 1973 och de äger fastigheterna Ättekulla 1 och Bärnstenen 4 i vilka man upplåter bostadsrätter och lokaler. Föreningen har 391 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 27 670kvm samt en del smålokaler. Föreningen tar omsorgsfullt hand om dess mark där det är grönskande och lummigt med både grillplatser och lekplatser. Föreningen har 232 garage, 157 parkeringsplatser, 50 carportar, 93 cykelboxar, 21 mc-boxar samt 67 kallförråd. Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande: 51 st 1 rok 104 st 2 rok 133 st 3 rok 103 st 4 rok Byggnaderna har under året varit fullvärdesförsäkrade i Folksam, föreningen har tecknat bostadsrättstillägg. Föreningen har brandskydd. För de närmaste åren planerar styrelsen följande åtgärder: - Byte av entrépartier samt installation av passersystem - Stambyte . Övrig info: - På Bärnstensgatan 15C och 49C finns övernattningslägenheter som medlemmar i brf Ättekulla kan hyra för övernattande gäster. Övernattningslägenheterna är fullt utrustade med pentry och toalett. - På området finns fem grillplatser vid hus nr: 55, 27a, 9c och 33a och vid friskvårdslokalen. - Det finns en bilvårdsplats vid gaveln av 15a. - Särskilda cykelförråd finns. - Föreningen har en friskvårdslokal med gym (100kr/mån) och bastu. - Två stycken grovsoprum finns. Dessa är placerade vid 13A och 45A. - Informationsblad delas ut mellan 6 och 8 gånger per år. Kvartalsträffarna äger rum i den gemensamma lokalen (i infobladet anges datum för träffarna). - Samlingslokal med pentry finns i föreningen. - Det finns en särskild studie- och fritidsorganisatör som bl.a. organiserar ärtkök, kaffeservering, julbord, bussresor och loppmarknad. Läs gärna mer på föreningens hemsida: www.brfattekulla.se

Energideklaration: 153kWh/m² år

Byggnadsår: 1973


Uppvärmning: Fjärrvärme
HALL
Stor och inbjudande hall i vinkel och anknytning till lägenhetens alla övriga rum. Golvet är laminat och direkt vid entrén finns gott om plats för avhängning av ytterkläder. Dessutom nås en större klädkammare härifrån.

KÖK
Trevligt kök med matplats och utgång till det riktigt stora och inglasade uterummet. Uterummet kan med fördel möbleras t ex med loungemöbler eller matsalsmöbler. Själva köket har skåpsinredning i vitt och vitvaror bestående av fullhöjds kyl och frys, diskmaskin och spis med häll. Golvet är laminat i mörkare ton.

VARDAGSRUM
Trivsamt rum med plats för både soffhörna och matplats. Parkett som golv.

BADRUM
Helkaklat och fräscht badrum med vitt kakel på väggarna och fin svart granit på golvet. Vidare finns badkar, tvättmaskin (Miele), handfat och wc.

DUSCHRUM
Duschrummet är inrett med plastmatta på väggar och golv samt stor dusch. Utöver det finns handfat och wc.

SOVRUM 1
Ligger direkt till vänster vid entrén. Laminat på golvet och fönster åt balkongen.

SOVRUM 2
Även här är ljusare laminat på golvet och fönster är åt grönytan mellan husen.

SOVRUM 3
Det största sovrummet med inbyggda garderober längs ena väggen och laminatgolv. Fönster är åt grönområdet.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.