ALLA BILDER

Hälsovägen 7C, 2 rum och kök, 48kvm


Romantisk & kvadratsmart sekelskiftestvåa i city med mysig balkong mot Landborgen. Vacker Fastighet anno 1902, äldre förening från 70-talet!


MÄKLARE: Martin Persson
martin@3etage.se
Direkt 042-3003038
SMS: 0735-179338
I en av centrums vackraste fastigheter ligger denna romantiska och kvadratsmarta sekelskiftestvåa på tredje våningen (2 trappor - ej hiss). Bostaden nås via den gamla pigentrén och vetter lugnt mot föreningens innergård med utsikt mot Landborgen. Hela bostaden genomsyras av 1900-talets början med gedigen takhöjd, stora spröjsade fönster, takrosetter, brädgolv och detaljerade snickerier. Lägenheten är ytterst välplanerad med ett stort vardagsrum som rymmer både soffgrupp och matplats, ett komplett utrustat kök, ett helkaklat badrum med både tvättmaskin och torktumlare samt ett riktigt charmigt sovrum med utgång till den mysiga balkongen. Här kan man öppna pardörrarna och vakna till fågelkvitter och njuta av solen från eftermiddag fram tills den går ner bakom takåsarna. Detta är verkligen en riktig centrumpärla!

Nordstjärnan 19 byggdes redan 1901-1902 efter ritningar av Alfred Hellerström. Samtliga fönster är rundbågade. Prydnadsgavlarna har blinderade nischer och prydnadsspiror. Fasaden röd förbländertegel med partier i orange slätputs och växtornamentik i sten. Huset klassas som särskilt värdefull
bebyggelse enligt PBL 3:12§. Föreningen bildades redan på 70-talet och stoltserar med en välskött fastighet samt den är lågt belånad.

Varmt välkomna att boka in er på visning!

Vardagsrum
Möjlighet till stor matplats
Magiskt fönster
Takrosett
Kök intill matplatsen
Vitt och fräscht
Komplett maskinpark
Vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matplats
Vy från sovrummet mot vardagsrummet
Vackert brädgolv
Hall till badrummet med platsbyggd förvaring
Badrum med duschkabin (kan enkelt ersättas av badkar).
Tvättmaskin och torktumlare
Vy från vardagsrum mot entrén och sovrummet
Vitmålat brädgolv och Italienskt klinker
Klädkammare
Romantiskt sovrum
Sovrumsdetalj
Skjutdörrsgarderob
Pardörrar mot balkongen
Gemensam gård med sittgrupp och grillmöjlighet
Vackra passagen mellan gatan och gården
Detalj från taket i passagen
Hälsovägen 7 - Byggt 1901-1902
Endast några stenkast från havet och med närhet till ALLT!
Konserthuset
Teatern
Norra Hamnen
Norra Hamnen
planlosning
Bli inte förvånad om du ser folk promenera till och från havet i badrockar året om. Längs kusten finns två kallbadhus som lockar till vinterbad. På Gröningen samlas alla åldrar för picknick, äventyrsgolf, boule och bus på piratlekplatsen och längs med hela strandvägen finns sköna sittplatser och härliga krogar. Endast ett stenkast bort ligger city med sitt kultur-, nöje och shoppingutbud. Vill du bo på första parkett mot havet så har du kommit rätt. Här finns livsnjutningen precis utanför dörren; marinan med flotta yachter sommartid, krogar, kaféer och gallerier. Här bor du granne med Dunkers kulturhus, Helsingborgs stadsteater, Konserthuset, strandpromenaden och city. På andra sidan sundet glittrar Helsingör. Bättre kan det inte bli.I södra Helsingborg ligger Planteringen som fått sitt namn från de stora tallplanteringarna från 1800-talet som skulle binda flygsanden i området. I dag finns här lägenheter, villor och radhus i brokig blandning. En livsmedelsbutik och vårdcentral ligger i norra delen och vandringsleden Tallskogsleden sträcker sig genom två skogar från Raus plantering i norr till Råå fiskeläge i söder. Miatorp ligger mellan Planteringen och Råå och bebyggelsen består främst av villor från 20-talet och framåt.
EKONOMI
Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavgift 2 209 kr
Andel i bostadsrättsföreining 3.57 %

KOMMENTAR
I avgiften ingår värme och vatten.

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Byggnadstyp Flerfamiljhus
Boarea 48 m2
Rum 2
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Byggår 1903
Bredband Fiber via stadsnätet. Bredband. Com Hem.
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt uppmätning. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden 45 kvm.

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 300 kr/mån
Hemförsäkring 100 kr/mån
Totalt 400 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
Driftkostnaderna är individuella och skiljer sig åt efter enskild förbrukning

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Nordstjärnan 19

Föreningen bildades 1973 och består av 13 lägenheter, vilka samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Lågt belånad förening (cirka 2,6 miljoner vid 2016 års utgång).

Större renoveringar:
-Stambyte utfördes 1973
-Fastigheten dränerades 2006
-Fönster renoverades utvändigt 2009
-Samtliga balkonger renoverades 2009

Kommande renoveringar:
- Fönster och fasadrenovering under 2018. Detta kommer finansieras delvis med egna medel och via upptagande av lån.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
160 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Balkong, läge nordväst.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns cykelförråd och källarförråd.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Boarea: 48kvm

Rum: 2

Våning: 3

Antal våningar totalt: 4Bostadsrättsförening: Nordstjärnan 19

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 1973 och består av 13 lägenheter, vilka samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Lågt belånad förening (cirka 2,6 miljoner vid 2016 års utgång). Större renoveringar: -Stambyte utfördes 1973 -Fastigheten dränerades 2006 -Fönster renoverades utvändigt 2009 -Samtliga balkonger renoverades 2009 Kommande renoveringar: - Fönster och fasadrenovering under 2018. Detta kommer finansieras delvis med egna medel och via upptagande av lån.

Energideklaration: 160kWh/m² år

Byggnadsår: 1903


Uppvärmning: Fjärrvärme
Hela lägenheten genomsyras av tidstypiska detaljer från 1900-talets början med högt i tak, vackra brädgolv, profilerade dörrkarmar, djupa fönstersmygar och takrosetter.

ENTRÉ läckert Italienskt klinker i vitt med svarta detaljer. Vitmålade väggar och praktiskt klädkammare.

SOVRUM romantiskt rum som är lugnt beläget mot landborgens grönska. Här ryms en dubbelsäng och förvaring ges via en skjutdörrsgarderob. Väggarna är vitmålade precis som det vackra brädgolvet. Pardörrar kan öppnas upp till balkongen och du kan vakna till fågelkvitter, mitt i city.

BALKONG extremt mysig citybalkong som rymmer bord och stolar för 2-4 personer. Eftermiddags och kvällssol.

VARDAGSRUM det mest karakteristiska rummet för lägenheten är vardagsrummet. Den gedigna takhöjden och det stora fönsterpartiet med spröjs ger ett magiskt ljusinsläpp. Här möblerar du enkelt med både soffgrupp och matplats.

KÖK vita skåpsluckor och vitt falsat kakel. Gott om förvaring och komplett maskinpark som består av kyl/frys, ugn med spishäll, fläkt och diskmaskin. Dubbla fönster och nedsänkt tak med spotlights.

BADRUM för att nå badrummet finns en praktisk hall med förvaring. Badrummet är helkaklat i vitt med blå smal board på väggen. Väldigt rymligt med plats för allt man behöver. Idag är det utrustat med duschkabin (kan bytas mot badkar), kommod, toalett, förvaring och tvättmaskin samt torktumlare.

Område.
Här bor du bekvämt med nähet till hela citys stora utbud av affärer, restauranger och kultur. Du har heller inte långt till någon av de många parker som finns inom gångavstånd från centrum eller för den delen Norra Hamnen med dess folkliv och Gröningen/Stranden när vädret tillåter.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.