ALLA BILDER

Kung Kristoffers gata 25, 7 rum och kök, 183kvm


Granne med Slottshagen och med en spännande planlösning i två plan! Hela 7 rum och kök samt chans att överta garageplats. Unik lägenhet och möjlighet!


MÄKLARE: Andreas Schultz
andreas@3etage.se
Direkt 042-3003034
SMS: 0735-179334
Det ståtliga huset med adress Kung Kristoffers gata 25 uppfördes i Helsingborgstegel med gulputsad bottenvåning år 1930 efter ritningar av arkitekt Arnold Salomon-Sörensen. Än idag har huset i stort sett kvar sitt ursprungliga utseende.

Lägenhetens disponering i två plan erbjuder många möjligheter för nästa ägare. Exempelvis för dig med eget företag med behov av kontor hemma eller varför inte generationsboende där tonåringarna kan disponera hela källarplanet!

Inne i våningen möts vi av en välkomnande och rymlig hall i vinkel. Golvet är fiskbensparkett och det finns verkligt gott om plats för avhängning. Hallen löper vidare in genom våningen och övergår efter ett tag i en charmig serveringsgång.
På höger sida om hallen ligger tre stora och representativa rum i fil som verkligen bjuder in till umgänge. Ifrån alla tre rummen är det fönster ut mot Slottshagen som är den närmsta grannen.
Det första av de tre rummen används för närvarande som sovrum medan de två övriga är vardagsrum respektive matsal. I alla tre rummen ligger vackert fiskbensparkettgolv.

På vänster sida om hallen finner vi först det rymliga köket, som också det erbjuder en stor matplats samt även gott om skåpsinredning och arbetsytor. Luckor och skåpsinredning är ljus medan vitvarorna är i rostfritt. Kyl/frys är ny från 2018 och resten av inredning och vitvaror är något äldre. Golvet är ett lackat brädgolv och i taket är det inlällda spotlights.
Bredvid köket ligger det helkaklade badrummet med både bubbelbadkar och separat dusch. Det finns också vattenburen golvvärme, dubbla handdukstorkar och spotlights i taket.
I ett separat och praktiskt rum vid badrummet finns ett tvättutrymme med både tvättmaskin och torktumlare, båda från 2018 (Cylinda).

Ytterligare ett sovrum finns på entréplan. Detta är beläget längst in i lägenheten med garderober, ekparkett och en mindre balkong åt gården.

En trappa från serveringsgången leder oss ner till källarplanet.
Här kommer vi ner till ett allrum med goda sällskapsytor samt köksinredning längs ena kortsidan med vask och vinkyl.
En mindre hall med förvaringsutrymme leder till två rymliga sovrum och i ett utrymme bredvid finns kombinerad kyl/frys samt tillgång till liten toalett med wc och handfat. I övrigt finns det även två stycken praktiska förråd med bra plats till förvaring som smidigt nås direkt inneifrån lägenheten.

Allrum
Granne med Slottshagen!
Välkomnande entré i vinkel
Allrum
Fina detaljer
Matsal
Matsal
Välbevarade snickerier
Rum i fil
Pardörrar
Härligt ljusinsläpp
Vackra golv
Del av köksinredning
Kök
Del av kök
Badrum
Bubbelbad
Tvättavdelning invid badrummet
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2 med utgång till balkong
Sovrum 2
Serveringsgång och trappa ner till källarplan
Allrum källarplan
Allrum källarplan
Sovrum i källarplan
Sovrum 2 källarplan
Hall med förvaring och arbetsplats i källarplan
Wc källarplan
Ståtligt hus
Slottshagen och Kärnan just utanför dörren!
planlosning
Entréplan
planlosning
Källarplan
EKONOMI
Utgångspris 3 695 000 kr
Månadsavgift 6 991 kr
Andel i bostadsrättsföreining 8.7 %

KOMMENTAR
I månadsavgiften ingår värme och vatten.

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Boarea 183 m2
Rum 7
Våning 1 av 6
Hiss Ja
Byggår 1930
Bredband Bredband. Leverantör: Com Hem.
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Ytan fördelas på 130 kvm boa & 53 kvm bia i källarplan

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 500 kr/mån
Hemförsäkring 45 kr/mån
Totalt 545 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
Driftkostnaden är en uppskattad kostnad och kan skilja beroende av hur många som bor i bostaden samt förbrukningsgrad.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Brf Tornet Östra 1

Föreningen som bildades 1986 består av 14 st bostadsrätter och en lokal. Huset är byggt 1930 och är ombyggt 2002. Föreningen har god ekonomi och bra avgifter. Inga större förändringar är planerade i dagsläget.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
Möjlighet att hyra garageplats separat i grannhuset för 1 250 kr per månad.
I samma garage finns gemensam cykelparkering kostnadsfritt.

ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Balkong in mot innergården.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns gemensam tvättstuga med torkrum.

Två förråd finns att tillgå inne i lägenheten.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Boarea: 183kvm

Rum: 7

Våning: 1

Antal våningar totalt: 6Bostadsrättsförening: Brf Tornet Östra 1

Allmänt om föreningen: Föreningen som bildades 1986 består av 14 st bostadsrätter och en lokal. Huset är byggt 1930 och är ombyggt 2002. Föreningen har god ekonomi och bra avgifter. Inga större förändringar är planerade i dagsläget.

Byggnadsår: 1930


Uppvärmning: Fjärrvärme
ENTRÈPLAN

HALL
Stor och rymlig hall i vinkel med fint fiskbensmönstrat ekparkettgolv. Gott om avhängningsmöjligheter och viss övrig möblering.

KÖK
Rymligt kök från -03 med ljus skåpsinredning och vitvaror i rostfritt. Den maskinella utrustningen består av spishäll, inbyggnadsugn, diskmaskin och fläkt från renoveringsåret. Kombinerad kyl/frys fårn 2018.
Golvet i köket är lackat furugolv och plats fins för stort matbord.

BADRUM
Helkaklat badrum med både hörnbubbelbadkar samt separat dusch. I taket är det infällda spotlights och det finns även vattenburen golvvärme.
Separat utrymme vid badrummet fungerar som smidigt tvättrum. Här finns tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare från 2018 (Cylinda).

SOVRUM 1
Stort sovrum somligger i fil med allrummet och matsalen. Golvet här är fiskbensmönstrad parkett och det finns förvaringsmöjlighet i garderob med skjutdörrar.

ALLRUM
Stort härligt rum med fiskbensparkettgolv och flera fönster mot parken som ger ett fint ljus åt rummet och en lummig utsikt! Mot matsalen finns det fina pardörrar för möjlighet att skärma av.

MATSAL
Det tredje rummet i fil med fönster åt Slottshagen. Gott om plats för stort matsalsmöbelmang och även här är det fiskbensmönstrat parkettgolv.

SOVRUM 2
Längst in i lägenheten finns det andra sovrummet. Här är både tillgång till balkong åt gården och garderobsvägg till förvaring.

KÄLLARPLAN

ALLRUM
I källarplan kommer vi nerför trappan till ett allrum/tv-rum med köksinredning längs ena kortsidan. Inredningen består av vita skåp och luckor samt ekbänkskiva. Utrustningen är vinkyl och vask.

SOVRUM KÄLLARPLAN
I källaren finns två sovrum i fil med plats för säng och ytterligare möblering och förvaring.

WC
Även i källaren finns en fin liten toalett med wc och handfat.

FÖRRÅD
Lägenheten har två förråd i källarplan som båda nås inneifrån lägenheten. Smidigt!
Dessutom finns utgång från källarplan till föreingens gemensamma källare så att tvättstuga nås utan att behöva gå runt huset på utsidan.

Område.
På nedre Slottshöjden/Centrum bor du med det mesta inom gångavstånd, man har grönska och parker ett par minuter bort och lika nära finns city med sitt rika utbud av kultur, shopping och nöjen. För den som pendlar nås Knutpunkten inom 10 minuters gångväg! Det är även lätt att ta sig till både Olympia och Fredriksdals friluftsmuseum som ligger ungefär lika långt ifrån i motsatt riktning!

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.