ALLA BILDER

Hofverbergsgatan 13, 2 rum och kök, 53.5kvm


Totalrenoverad & rymlig tvåa i riktigt stabil förening. Planlösning, kvalité & detaljfinish, allt av hög klass! Dessutom balkong i sydvästläge!


MÄKLARE: Andreas Schultz
andreas@3etage.se
Direkt 042-3003034
SMS: 0735-179334
Direkt i hallen slås man av den ljusa och öppna känslan som präglar lägenheten. Det genomgående, ljusa enstavsparkettgolvet utan trösklar och den lekfulla färgsättningen av väggarna är några av sakerna som bidrar därtill!
Välkomnande och riktigt ljus hall med gott om plats för avhängning samt även viss ytterligare möblering. Entré sker via säkerhetsdörr som gör lägenheten både tyst och säker!

Köket är det som först fångar blicken direkt efter att vi klivit in genom entrén. Här är helt nyrenoverat 2018 med kvalitativa inredningsdetaljer och materialval. Bland annat kan nämnas integrerade vitvaror och vacker bänkskiva i Jura kalksten!
I köket finns också en trivsam mindre matplats för 4 personer vid fönstret.

Höger från hallen räknat ligger vardagsrummet. Precis som i resten av lägenheten ligger här ett ljust enstavsparkettgolv och storleken bjuder plats för både en bra matplats och en soffhörna. Från vardagsrummet finns också utgången till den trivsamma balkongen i sydvästläge. Balkongen är rymlig, har golv belagt med trätrall och markis som ger en ombonad känsla och extra skydd från solen som under sommarmånaderna ligger på från strax efter lunch till långt in på kvällen då den går ner bakom de närliggande villakvarteren!

Lägenhetens sovrum är stort nog för stor säng samt extra förvaring i lösa garderober eller byrå. Dessutom finns en praktisk garderob med skjutdörrar redan på plats.

Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte och det inreddes då med helkaklade väggar och klinker som golvbeklädnad, allt i ljusa färgval. Vidare finns dusch, handfat, wc, handdukstork och tvättmaskin!

Helt nyrenoverat kök
Del av köksinredning
Matplats i kök
Detaljer
Kök
Hallen, köket och vardagsrummet
Detalj
Del av kök och hall
Vardagsrum med utgång till balkong
Solig balkong med markis!
Rikt ljusinsläpp
Matplats och balkong
Ljus och skuggor...
Vardagsrum
Vardagsrum
Del av vardagsrum
Rymligt sovrum
Garderob med skjutdörr i sovrum
Helkaklat badrum med tvättmaskin
Entré
Entrésidan
planlosning
Planlösning
Stattena ligger nära city, men är ändå ett kvarter lite för sig själv. All service och bekvämlighet du behöver som affärer, gym, apotek och pizzeria finns här och vill du shoppa det där lilla extra så är det bara en kort promenad till centrums stora utbud. Dessutom är det promenadavstånd till Pålsjö skog, friluftsparken Fredriksdal museer och trädgårdar och Olympiaområdets alla sportarenor.
EKONOMI
Utgångspris 1 650 000 kr
Månadsavgift 2 998 kr
Andel i bostadsrättsföreining 0.67985 %

KOMMENTAR
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägget på hemförsäkringen. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 95 kr/månad för bredband via fiber.

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Boarea 53.5 m2
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Byggår 1956
Bredband Bredband. Fast kostnad: 95 kr/mån. Leverantör: Ownit.
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 250 kr/mån
Totalt 345 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
I driftkostnaderna ingår hushållsström (uppskattad kostnad) samt den faktiska, obligatoriska kostnaden för bredband (95 kr/mån) som alla i föreningen betalar.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Brf Nyponet

Föreningen består av 128 bostadsrättslägenheter, 2 hyreslokaler samt 8 förråd. Föreningen har 25 garage och 34 parkeringsplatser. Man har genomgått stambyte under 2004-2005 då man även renoverade balkonger, fasad och trapphus. Under 2009 har underhållsåtgärder och utbyte skett av källardörrar, postboxar, torktumlare, entrédörrar och garage. Under -09 sattes även nya porttelefoner in (med möjlighet till kamera) samt nyckelfritt låssystem med "taggar". Under 2015 sattes nya källardörrar och nya dörrar till tvättstugorna in. Föreningen har 2016 gjort en gemensam och obligatorisk installation av fiber i alla lägenheter till en kostnad om 95 kr / månad.
Under 2016 har föreningen bytt till säkerhetsdörrar i alla lägenheter.
Inom de närmsta 10 åren planeras byte av fönster och tak.

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
24 garageplatser. Går att hyra för ca 350 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
34 parkeringsplatser. Går att hyra för ca 80 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
På gatorna i närområdet finns det oftast gott om gratis parkering!

ENERGIPRESTANDA
151 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Mysig balkong i sydväst med trätrall och markis och sol till sent på kvällen!

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns cykelförråd, samlingslokal, vindsförråd, matkällare och tvättstuga med torkrum samt trevlig gård med grillplats.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Man har genomgått stambyte bara för några år sedan 2005/2006 då man även renoverade balkonger, fasad och trapphus. Under 2009 har underhållsåtgärder och utbyte skett av källardörrar, postboxar, torktumlare entrédörrar och garage.
Under 2016 har dels fiber dragits in till alla lägenheter och även säkerhetsdörrar har installerats i alla lägenheter.Boarea: 53.5kvm

Rum: 2

Våning: 2

Antal våningar totalt: 4Bostadsrättsförening: Brf Nyponet

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 128 bostadsrättslägenheter, 2 hyreslokaler samt 8 förråd. Föreningen har 25 garage och 34 parkeringsplatser. Man har genomgått stambyte under 2004-2005 då man även renoverade balkonger, fasad och trapphus. Under 2009 har underhållsåtgärder och utbyte skett av källardörrar, postboxar, torktumlare, entrédörrar och garage. Under -09 sattes även nya porttelefoner in (med möjlighet till kamera) samt nyckelfritt låssystem med "taggar". Under 2015 sattes nya källardörrar och nya dörrar till tvättstugorna in. Föreningen har 2016 gjort en gemensam och obligatorisk installation av fiber i alla lägenheter till en kostnad om 95 kr / månad. Under 2016 har föreningen bytt till säkerhetsdörrar i alla lägenheter. Inom de närmsta 10 åren planeras byte av fönster och tak. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg.

Energideklaration: 151kWh/m² år

Byggnadsår: 1956


Uppvärmning: Fjärrvärme
HALL
Just innanför säkerhetsdörren som leder in till lägenheten ligger den välkomnande hallen. Här finns plats för både avhängning och viss övrig möblering.
Golvet i hallen är nylagd, ljus enstavsparkett, vilket det även är i lägenhetens alla övriga rum och utan trösklar emellan!

KÖK
Ett helt nyrenoverat kök från 2018 med genomgående hög detaljfinish och ljusa material. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn och mikro. Bänkskivan är riktigt snygg Jura kalksten.
I köket finns också en trivsam mindre matplats för 4 personer vid fönstret.

VARDAGSRUM
Rymligt rum med plats för både ordentlig matplats och soffhörna. Balkongen nås från vardagsrummet och här ute ligger solen på från strax efter lunch till långt in på kvällen då den går ner bakom de närliggande villakvarteren!
Markis finns för extra komfort.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum är stort nog för stor säng samt extra förvaring i lösa garderober eller byrå. Dessutom finns en praktisk garderob med skjutdörrar redan på plats. Golvet är ljus enstavsparkett.

BADRUM
Helkaklat badrum i ljusa färger med egen tvättmaskin, dusch, handdukstork, handfat och wc. Badrummet är renoverat i samband med föreningens stambyterenoverades i samband med föreningens stambyte.

Område.
På Stattena bor du i lugna omgivningar men med gångavstånd till city. Ännu närmre ligger Stattena Centrum med diverse matvarubutiker samt annan service och bra kommunikationer. Inom området finns också Apotek, vårdcentral, ett antal små konditorier och butiker. Ett par minuters promenad härifrån ligger Pålsjö Skog med gångstigar och motionsslingor.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.