ALLA BILDER

Kummelgatan 218, 139kvm


Attraktiv gavelbostad i barnvänliga omgivningar! Ett välskött hem med 3-4 sovrum, två badrum, hörnträdgård, garage och förråd invid huset!


MÄKLARE: Hannah Kjell
hannah@3etage.se
Direkt 042-300 30 36
SMS: 0735-179 336
BUDGIVNING

BUDGIVNING PÅGÅR
1
Varmt välkomna till detta ombonade och trevliga hem i barnvänliga Ramlösa! Detta synnerligt fina hus erbjuder en av gatans bästa trädgård med sol från sen förmiddag till kväll. Det eftertraktade hörnläget bidrar till ett härligt ljusinsläpp i hela bostaden med uteplatser på både fram- och baksida. Ett fräscht och väldisponerat hus med stora sociala ytor och flera sovrum på både entré- och ovanplan. Bostaden erbjuder ett större vardagsrum än normalt i dessa hus då en vägg till ett tidigare sovrum har tagits ned. Detta har bidragit till ytterligare ljusinsläpp från ett väderstreck men gjort så att de stora familjemöblerna ryms. Rummet förlängs under sommarhalvåret när man låter båda altandörrarna stå öppna ut till bostadens baksida. Köket är stort och fräscht där vi även finner en naturlig matplats intill det stora burspråket. Nedanvåningen erbjuder även ett helkaklat badrum fr. 2007, en bra tvättstuga med utgång till trädgårdsbaksidan, ett sovrum i bra storlek samt en nyrenoverad klädkammare.

Trappan tar oss upp till andra våningen där vi möts av två välplanerade sovrum som förra året fick nya bredspacklade väggar, ett perfekt litet allrum till barnen eller hemmakontoret samt ett välbehövligt badrum med badkar.

Här bor man i ett tryggt område med flertalet barnfamiljer runt omkring sig. Längre ner på gatan ligger en populär sandlåda där kvarterets alla barn samlas. Närheten till förskolor, skolor, matlivs och väldigt bra pendlingsmöjligheter gör detta boende mycket attraktivt.

Varmt välkomna på visning med Hannah Kjell!

Kummelgatan 218 - Attraktiv hörnbostad i Ramlösa!
Varmt välkomna!
En längre hall som öppnar upp hela nedanvåningen.
Bostadens vardagsrum är ljuvligt och enormt
Här ryms alla tänkbara möbler en familj kan tänkas behöva
Ett riktigt härligt rum!
Under sommarhalvåret öppnas altandörrarna mot husets uteplats
Detaljbild
Sett från hallen, vy in mot nedanvåningens sovrum och kök
Ett stort och inbjudande kök som renoverades 2004
Vackert burspråk som rymmer en stor matplats
Goda förvaringsmöjligheter
Vy från kök ut till hallen
Från köket nås den rymliga tvättstugan
Nedanvåningens sovrum
Husets ena badrum är helkaklat och blev renoverat 2007
Klädkammaren har breddats och en stor skjutgarderob har satts in
Välkomna upp!
Detaljbild
Ett perfekt allrum för barnen eller varför inte hemmakontoret?
Det stora sovrummet rymmer såväl dubbelsäng som övrigt möblemang
Ovanvåningens andra sovrum är något mindre men alldeles lagom
Stort och praktiskt badrum
Välkomna på visning!
planlosning
planlosning
Denna stadsnära oas är ett populärt alternativ, inte minst bland barnfamiljer. Mitt i området ligger den vackra Ramlösaparken med Brunnsparken, här är det som att vrida klockan tillbaka 200 år. Källan som gjort drycken Ramlösa känd finns kvar och det är fritt fram att ta några klunkar vatten. Skolorna i området är bra och med buss och tåg tar du dig snabbt och lätt in till Helsingborg eller söderut mot Lund, Malmö.
EKONOMI
Utgångspris 3 095 000 kr
Taxeringsvärde 1 982 000 kr
Byggnadsvärde 1 207 000 kr
Fastställt 2015
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Pantbrev (3 st) 2 146 000 krINFORMATION
Typ Villa
Byggnadstyp 1 ½ plan med platta på mark
Boarea 139 m2
Tomtareal 308 m2
Rum 5
Byggår 1980
Bredband ADSL. Com Hem
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 7 966 kr/år
Värme 13 906 kr/år
Samfällighetsavgift 3 500 kr/år
Vatten 3 200 kr/år
Hemförsäkring 4 222 kr/år
Totalt 32 794 kr/år

DRIFTSKOSTNADER
I samfällighetskostnaden ingår följande: Vägunderhållning samt trädgårdsarbete för gemensamma ytor. Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

BYGGNADSSÄTT
Vatten Avlopp Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Fasad Tegel
Grund Platta på mark
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Uppvärmning Fjärrvärme
Takbeklädnad Betongpannor
Ventilation Mekanisk frånluft
Hängrännor Pvc
Fönster 3-glasfönster
FASTIGHETSBETECKNING
Källvattnet 87

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
126 kWh

TOMT
Tomtarea 308 m² (friköpt). Attraktiv hörntomt med sol hela dagen.

UTEPLATS
Från vardagsrummet når vi en stenlagd uteplats i ett sydvästläge. Här erbjuds sol mest hela dagen.

UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS
Garage samt biluppfart med plats för en bil. Framför bostadens huvudingång finns även möjlighet att parkera ytterligare en bil.

ÖVRIGA BYGGNADER
Förråd i kombination med garage.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
I fastigheten har följande renoveringar utförts;
- Renovering av klädkammare, nedanvåning 2017
- Bredspackling och målning av två sovrum, ovanvåning 2016
- Renovering av badrum på nedanvåningen 2007
- Renovering av kök samt utbyte av vitvaror 2004

Budgivning pågår

Boarea: 139kvm

Sovrum: 3

Rum: 5Energideklaration: 126kWh/m² år

Beskrivning: ENTRÉPLAN HALL Längre hall med avhängningsmöjligheter direkt till vänster. För ytterligare förvaring finner vi en rymlig och nyrenoverad klädkammare längre ned i bostadens hall. Ljusgrå målad parkett på golv och vitmålade väggar vilket är genomgående för hela nedanvåningen. KÖK Vidare till vänster finner vi bostadens kök som renoverades 2004 utav tidigare ägare. Köket är fräscht och inrett med skåpsluckor i ljust trä, ljusare bänkskiva och vitt klassiskt stänkskydd på vägg. Maskinparken består av; spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Det stora burspråket bidrar till ett enormt ljusinsläpp till köket och bjuder in till en naturlig matplats för upp till 8 personer. TVÄTTSTUGA Från bostadens kök når vi den rymliga tvättstugan med egen ingång från trädgårdens baksida. Tvättstugan är stor och erbjuder även en del avlastningsyta samt både över- och underskåp. På golvet vilar en praktisk våtrumsmatta och väggarna är vitmålade. BADRUM Nedanvåningens badrum renoverades 2007 till ett helkaklat och fint badrum med vita och mörkgrå plattor. Utrustat med vikbara duschväggar, kommod, toalett, ett större förvaringsskåp samt ett fönster för naturligt ljusinsläpp. SOVRUM Sovrum i bra storlek med plats för både säng och övrigt möblemang. Ett härligt rum med fönster i rakt västerläge. Parkett på golv och vitmålade väggar. VARDAGSRUM Ett fantastiskt rum med plats för både soffa och matplats. Tack vare bostadens hörntomt erbjuds här gott om ljusinsläpp från stora fönsterpartier och glasdörrar som ger en härlig kontakt med utemiljön. I detta rum fann man tidigare ytterligare ett sovrum. De nuvarande ägarna uppskattade hellre större sociala ytor och valde att ta bort väggen. Med små enkla medel går det alltså att sätta upp väggen igen för den familj som önskar detta. Härifrån når man husets trädgård som erbjuder sol från sen förmiddag till sen kväll. OVANVÅNING Vi välkomnas utav ett mindre allrum, perfekt till barnen eller hemmakontoret. SOVRUM 1 Bostadens största sovrum finner vi rakt fram när vi kommer upp från trappan. Till detta rum hör en stor klädkammare som vi når på höger sida. Rummets väggar blev bredspacklade och nymålade 2016. SOVRUM 2 Bostadens andra stora sovrum finner vi direkt till vänster och är något mindre i sin storlek. Precis som det andra sovrummet blev även detta bredspacklat och nymålat 2016. BADRUM 2 Ovanvåningens badrum är från byggnadsåret. Utrustat med: badkar, vask, toalett och spegelskåp.

Byggnadsår: 1980


Uppvärmning: Fjärrvärme


Grund: Platta på mark

Stomme: Trä

Bjälklag: Trä

Fasad: Tegel

Takbeklädnad: Betongpannor

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Utv plåtarbeten: Pvc

Fönster: 3-glasfönster

Ventilation: Mekanisk frånluft
ENTRÉPLAN

HALL
Längre hall med avhängningsmöjligheter direkt till vänster. För ytterligare förvaring finner vi en rymlig och nyrenoverad klädkammare längre ned i bostadens hall. Ljusgrå målad parkett på golv och vitmålade väggar vilket är genomgående för hela nedanvåningen.

KÖK
Vidare till vänster finner vi bostadens kök som renoverades 2004 utav tidigare ägare. Köket är fräscht och inrett med skåpsluckor i ljust trä, ljusare bänkskiva och vitt klassiskt stänkskydd på vägg. Maskinparken består av; spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Det stora burspråket bidrar till ett enormt ljusinsläpp till köket och bjuder in till en naturlig matplats för upp till 8 personer.

TVÄTTSTUGA
Från bostadens kök når vi den rymliga tvättstugan med egen ingång från trädgårdens baksida. Tvättstugan är stor och erbjuder även en del avlastningsyta samt både över- och underskåp. På golvet vilar en praktisk våtrumsmatta och väggarna är vitmålade.

BADRUM
Nedanvåningens badrum renoverades 2007 till ett helkaklat och fint badrum med vita och mörkgrå plattor. Utrustat med vikbara duschväggar, kommod, toalett, ett större förvaringsskåp samt ett fönster för naturligt ljusinsläpp.

SOVRUM
Sovrum i bra storlek med plats för både säng och övrigt möblemang. Ett härligt rum med fönster i rakt västerläge. Parkett på golv och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
Ett fantastiskt rum med plats för både soffa och matplats. Tack vare bostadens hörntomt erbjuds här gott om ljusinsläpp från stora fönsterpartier och glasdörrar som ger en härlig kontakt med utemiljön. I detta rum fann man tidigare ytterligare ett sovrum. De nuvarande ägarna uppskattade hellre större sociala ytor och valde att ta bort väggen. Med små enkla medel går det alltså att sätta upp väggen igen för den familj som önskar detta. Härifrån når man husets trädgård som erbjuder sol från sen förmiddag till sen kväll.

OVANVÅNING

Vi välkomnas utav ett mindre allrum, perfekt till barnen eller hemmakontoret.

SOVRUM 1
Bostadens största sovrum finner vi rakt fram när vi kommer upp från trappan. Till detta rum hör en stor klädkammare som vi når på höger sida. Rummets väggar blev bredspacklade och nymålade 2016.

SOVRUM 2
Bostadens andra stora sovrum finner vi direkt till vänster och är något mindre i sin storlek. Precis som det andra sovrummet blev även detta bredspacklat och nymålat 2016.

BADRUM 2
Ovanvåningens badrum är från byggnadsåret. Utrustat med: badkar, vask, toalett och spegelskåp.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.