ALLA BILDER

Planteringsvägen 172, 75kvm


Nu ges äntligen chansen att förvärva ett av de populära Engelska radhusen på Miatorp!


MÄKLARE: Emma Selenius
emma@3etage.se
Direkt 042-3003032
SMS: 0735-179332
BUDGIVNING

BUDGIVNING PÅGÅR

Högsta budet: 2 700 000kr
2
I början av 1920-talet rådde stor bostadsbrist och för att hjälpa sina arbetare beslöt Kopparverket att likt ett bruksföretag bygga arbetarbostäder i området söder om Koppargatan, som byggnadstyp bestämdes radhus. Direktören för Reymersholms Gamla Industri AB,då också ägare av Koppaverket, N.P Mathiasson åkte på en resa till Nederländerna och Tyskland där man studerade radhusområden.
1926 uppfördes radhusen som arbetarbostäder åt de anställda på Kopparverket. Så närmare bestämt är de s.k. Engelska radhusen inte engelska, utan holländska och tyska.

Med trädgård i soligt västerläge mot grönskande gård bjuds här ett lugnt och harmoniskt boende. Ett gediget radhus i Helsingborgstegel med bevarade tidstypiska attribut och charmiga detaljer såsom exponerat tegel, fungerande kamin och synliga träbjälkar i taket.

Vi välkomnas av en ljus hall med plats för avhängning, vidare in i bostaden hittar man kök och allrum i delvis öppen planlösning. Genomgående i kök och allrum ligger ett charmigt originalbrädgolv. Upp för trappan upp så hittar vi en större hall som även kan användas som sovrum, ett större sovrum med gott om förvaring i form av både klädkammare och garderobsvägg samt ett fullutrustat badrum med både dusch och badkar!
En trappa ned från entréplan når vi ytterligare ett sovrum, ett mindre badrum med duschhörna, ett rymligt förråd samt en tvättstuga med utgång till trädgården.

Sammantaget ett kvadratsmart boende som med sina välplanerade ytor är och kan bli en riktig pärla för dess nya ägare!

Välkommen att kontakta mäklare Emma Selenius på 0735-179332 alternativt emma@3etage.se för att boka visning!Välkomna till Planteringsvägen 172!
Entré
Hall
Rymligt matrum
Fungerande kamin
Detaljbild
Ljust och härligt rum
Gott om plats för socialt umgänge
Gott om ljusinsläpp
Vy mot hall
Vy från kök
Detalj
Rymligt kök
Detaljbild
Gott om arbetsyta
Plats för morgonkaffet
Hall på övre plan
Mysigt
Charmiga golv
Vy från sovrummet
Sovrum med gott om förvaring
Badrum med både dusch och badkar!
Badrum
Trappa ned till källarplan
Mysigt sovrum på källarplan
Praktisk tvättstuga
Badrum källarplan
Detaljbild
Mysig trädgård i soligt västerläge!
Trädgård
Gäststuga
Trädgårdsvy mot huset
planlosning
Planlösning entréplan
planlosning
Planlösning källare
planlosning
Planlösning övre plan
I södra Helsingborg ligger Planteringen som fått sitt namn från de stora tallplanteringarna från 1800-talet som skulle binda flygsanden i området. I dag finns här lägenheter, villor och radhus i brokig blandning. En livsmedelsbutik och vårdcentral ligger i norra delen och vandringsleden Tallskogsleden sträcker sig genom två skogar från Raus plantering i norr till Råå fiskeläge i söder. Miatorp ligger mellan Planteringen och Råå och bebyggelsen består främst av villor från 20-talet och framåt.
EKONOMI
Utgångspris 2 595 000 kr
Taxeringsvärde 1 544 000 kr
Byggnadsvärde 721 000 kr
Fastställt 2015
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Pantbrev (5 st) 1 800 000 krINFORMATION
Typ Villa
Boarea 75 m2
Biarea 45 m2
Tomtareal 220 m2
Rum 5
Byggår 1926

BOAREAN
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 8 000 kr/år
Värme 10 000 kr/år
Renhållning 1 350 kr/år
Vatten 3 525 kr/år
Hemförsäkring 1 800 kr/år
Totalt 33 600 kr/år

DRIFTSKOSTNADER
Driftkostnaderna är indivduella och beror på den enskildas förbrukning.

BYGGNADSSÄTT
Vatten Avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Fasad Tegel
Grund Källare
Stomme Tegel
Uppvärmning Gaspanna
Takbeklädnad Tegel
FASTIGHETSBETECKNING
Stålet Östra 6

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT
Tomtarea 220 m² (friköpt).

UTEPLATS
Uteplats, läge väster.

UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER


ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Nytt tak 2010, ny gaspanna 2012, dränering gjord på framsidan 2005

Array

Boarea: 75kvm

Sovrum: 0

Rum: 5Beskrivning: HALL: Välkomnande och ljus hall med plats för avhängning. Mörkare laminatgolv och ljustapetserade väggar. KÖK Ljust kök med gott om såväl arbetsyta som förvaring. Vita luckor och vitkaklat stänkskydd, träinspirerad laminatbänkskiva samt charmiga originalgolv som är genomgående. Maskinparken består av spis, ugn, diskmaskin och kyl (frys hittar ni i källaren). Härifrån nås även den härliga trädgården i västerläge! ALLRUM Otroligt ljust rum som rymmer både soffgrupp samt matsalsmöblemang. Genomgående originalgolv, en härlig fungerande kamin som används flitigt. Delvis exponerat tegel samt målade väggar. TRÄGÅRD Tomt/uteplats i perfekt solläge med ett härligt träckdäck som ger en extra mysig känsla. Uthus/gäststuga finns på tomten som är isolerad som kan användas som gäststuga eller dylikt. ÖVRE HALL Som idag används som ett sovrum, härligt originalbrädgolv är genomgående på övre plan, ett härligt takfönster för extra ljusinsläpp, ljustapetserade väggar. Härifrån nås badrummet. SOVRUM Rymligt sovrum med plats för såväl rejäl säng samt ytterligare möbel. En praktisk klädkammare samt garderobsvägg utgör förvaringen. Målade väggar i vitt och grått. BADRUM Delvis kaklat badrum i ljusa färger. Det finns både dusch samt badkar. Ljusblå plastmatta på golvet samt våtrumstapet och kakel på väggar. Tvättställ med förvaring, wc och spegel. KÄLLARE BADRUM Delvis kaklat mindre badrum med golvvärme i ljusa färger. Klinker på golv, kaklad duschhörna, spegel, vitmålade väggar, tvättställ samt wc. TVÄTTSTUGA Praktisk tvättstuga med klinker på golv samt utgång till trädgården. Här finns tvättmaskin, torktumlare samt frys. SOVRUM Mysigt sovrum med ljusinsläpp från ett mindre fönster. Charmiga synliga bjälkar i taket, mörkare laminat på golv, vitmålade väggar.

Byggnadsår: 1926


Uppvärmning: Gaspanna


Grund: Källare

Stomme: Tegel

Bjälklag:

Fasad: Tegel

Takbeklädnad: Tegel

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Utv plåtarbeten:
HALL: Välkomnande och ljus hall med plats för avhängning. Mörkare laminatgolv och ljustapetserade väggar.

KÖK Ljust kök med gott om såväl arbetsyta som förvaring. Vita luckor och vitkaklat stänkskydd, träinspirerad laminatbänkskiva samt charmiga originalgolv som är genomgående. Maskinparken består av spis, ugn, diskmaskin och kyl (frys hittar ni i källaren). Härifrån nås även den härliga trädgården i västerläge!

ALLRUM Otroligt ljust rum som rymmer både soffgrupp samt matsalsmöblemang. Genomgående originalgolv, en härlig fungerande kamin som används flitigt. Delvis exponerat tegel samt målade väggar.

TRÄGÅRD Tomt/uteplats i perfekt solläge med ett härligt träckdäck som ger en extra mysig känsla. Uthus/gäststuga finns på tomten som är isolerad som kan användas som gäststuga eller dylikt.


ÖVRE HALL Som idag används som ett sovrum, härligt originalbrädgolv är genomgående på övre plan, ett härligt takfönster för extra ljusinsläpp, ljustapetserade väggar. Härifrån nås badrummet.

SOVRUM Rymligt sovrum med plats för såväl rejäl säng samt ytterligare möbel. En praktisk klädkammare samt garderobsvägg utgör förvaringen. Målade väggar i vitt och grått.

BADRUM Delvis kaklat badrum i ljusa färger. Det finns både dusch samt badkar. Ljusblå plastmatta på golvet samt våtrumstapet och kakel på väggar. Tvättställ med förvaring, wc och spegel.

KÄLLARE
BADRUM Delvis kaklat mindre badrum med golvvärme i ljusa färger. Klinker på golv, kaklad duschhörna, spegel, vitmålade väggar, tvättställ samt wc.

TVÄTTSTUGA Praktisk tvättstuga med klinker på golv samt utgång till trädgården. Här finns tvättmaskin, torktumlare samt frys.

SOVRUM Mysigt sovrum med ljusinsläpp från ett mindre fönster. Charmiga synliga bjälkar i taket, mörkare laminat på golv, vitmålade väggar.


VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.