ALLA BILDER

Ringvägen 24, 140kvm


Familjevänlig villa i Viken med storslagen trädgårdstomt i rakt västerläge. 140 kvm boyta, 650m till havet, 20m till buss 220, 30m till Tempo.


MÄKLARE: Hannah Kjell
hannah@3etage.se
Direkt 042-300 30 36
SMS: 0735-179 336
Havet som granne, ljuvlig natur, idylliska gator och charm från medeltiden, allt detta finner du i vackra Viken! Det skulle kunna vara en av Sveriges vackraste tätorter och har sitt ursprung från medeltiden. Gatunätet har kvar sin medeltida form och detta speglas från de bevarade korsvirkeshusen från 1600-1700-talet. Det är en otroligt familjevänlig by med flertalet förskolor, grundskola upp till årskurs nio, golfbana och två matlivsbutiker där den ena finnes rakt över gatan. I den härliga fiskehamnen finns flera omtalade restauranger med blandat utbud. Här finns helt enkelt något för alla!

Ringvägen och bostäderna vid denna adress byggdes mellan 1950-1965 och är idag en trevlig och uppvuxen del i Viken. Just nr 24 är unikt på många sätt. Huset ligger på gatans största tomt bland kedjehusen, har en utbyggnad om ca 40 kvm som skapar en total boyta om 140 kvm och har endast en granne norr om sig. De nuvarande ägarna tog över huset när det behövde som mest kärlek. Sedan 2013 har stora renoveringar genomförts såsom; satt in ett nytt modernt kök, breddat och renoverat nedanvåningens badrum, sett över samtliga ytskikt, renoverat tvättstugan, bytt en del fönster och mycket mer. Huset i sig erbjuder tre sovrum, tre toaletter och två ljuvliga allrum/vardagsrum båda belägna mot den fantastiska trädgårdsbaksidan som har stor potential tack varje sin storlek. För den bilintresserade är husets uppfarter en ren dröm. Här ryms tre bilar på husets två uppfarter men önskar man hellre parkera under tak finner vi även ett perfekt garage med elektrisk port.

Sammantaget finner vi här ett perfekt boende för familjen eller för paret som helt enkelt vill bo på ett utmärkt läge! En storslagen tomt som ligger i ett perfekt västerläge med sol precis hela dagen. När vindarna är lite för kyliga går man bara in i uterummet och väntar ut dem.

Varmt välkomna på visning med Hannah Kjell!

Vackra omgivningar med havet som granne
Fastigheten har en storslagen hörntomt
Med flera parkeringsmöjligheter
Välkomna in
Direkt till höger finner vi bostadens kök
Ett stort och luftigt kök med två stora fönsterpartier
Köket renoverades smakfullt 2013
Detaljbild
Köket går i klassiska kulörer såsom svart, vitt och grått
Stora och generösa arbetsytor
Från köket når vi bostadens första vardagsrum
Som idag är möblerat till en matsal
Här ryms såväl matgrupp och en mindre soffhörna
Stora och vackra fönsterpartier som bidrar till ett magiskt ljusinsläpp
Från vardagsrummet nås bostadens uterum
Uterummet är ca 12 kvm med öppningsbara skjutpartier
Den härliga uteplatsen som ligger i ett soligt västerläge
En tomt med oändliga möjligheter
Garaget/tvättstugan, huvudbyggnaden och utbyggnaden
Close-up
Det ena vardagsrummet som tar oss till ett annat
Detta är bostadens utbyggnad som utgör ca 40 kvm av bostadens boyta
Close-up
Rummet är lättmöblerat och går även att dela upp om familjen önskar det
Detaljbild
Helkaklat badrum i sobra färger från 2013
Gäst-toaletten på nedanvåningen
Bostadens tvättstuga når man från 3 olika håll
Vi går upp!
Här finner vi det största sovrummet
Här finner vi en egen klädkammare
Sovrum 2 med tre garderober
Sovrum 3 som är något mindre men en garderob
Ovanvåningens toalett
planlosning
planlosning
Det tidigare fiskeläget Viken är i dag ett bostadsområde för alla åldrar. Här finns skolor, golfbana, service och en mysig bykärna med små butiker och konditori. I och runt hamnen äter man gott på någon av krogarna och promenerar i trånga kullerstensgränder. Bredvid Viken ligger Domsten på härligt läge vid skog och hav, en by för det lugna och sköna livet.
EKONOMI
Utgångspris 2 995 000 kr
Taxeringsvärde 1 753 000 kr
Byggnadsvärde 955 000 kr
Fastställt 2015
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Pantbrev (4 st) 356 000 krINFORMATION
Typ Villa
Byggnadstyp 1 ½ plan med krypgrund
Boarea 140 m2
Biarea 15 m2
Tomtareal 781 m2
Rum 5
Byggår 1959
Bredband ADSL
Tv Ansluten till kabelnät och parabol.

BOAREAN
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

DRIFTKOSTNAD
Värme 20 519 kr/år
Renhållning 2 522 kr/år
Samfällighetsavgift 1 700 kr/år
Hemförsäkring 3 500 kr/år
Totalt 28 241 kr/år

DRIFTSKOSTNADER
Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen. I samfällighetskostnaden ingår bostadens vattenförbrukning. Familjens årsförbrukning 2017: 15446 kWh

BYGGNADSSÄTT
Vatten Avlopp Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Fasad Tegel/Trä/Puts
Grund Torpargrund
Stomme Lättbetong
Bjälklag Trä
Uppvärmning Vattenburen el och luft/luft värmepump
Takbeklädnad Tegelpannor
Ventilation Självdrag
Fönster Trä/Pvc
FASTIGHETSBETECKNING
Viken 130:13

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT
Tomtarea 781 m² (friköpt).
En fantastisk tomt som dessutom är gatans största tack vare hörnläget. Trädgården ligger i ett perfekt västerläge med sol precis hela dagen. Tomten har många fördelar såsom två stenlagda uppfarter varav den ena erbjuder en garageplats, den är även insynsskyddad och inhängnad.

UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS
Två stenlagda uppfarter med plats för 3-4 bilar. För den som hellre parkerar under tak finner vi även ett garage med elektrisk port plats för 1 bil.

ÖVRIGA BYGGNADER
Ett härligt uterum om ca 12 kvm som nås från bostadens två vardagsrum. På tomtens baksida finns en bra trädgårdsbod.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
1990Boarea: 140kvm

Sovrum: 3

Rum: 5Beskrivning: HALL Praktisk hall med slitstark klinker på golv och vitmålade väggar. Längre ned i hallen nås vi av avhängningsmöjligheter till vänster. GÄST-WC Från hallen nås en mindre toalett med mörkgrå klinker på golv och vitmålade väggar. Utrustat med toalett, kommod och fönster. KÖK Renoverat kök i klassiska färger som svart, vitt och grått. Köket är stort och luftigt med rejäla arbetsytor, bra förvaring och två stora fönster som ger rikligt med ljus till rummet. Skåpsluckorna är vita med en tillhörande svart bänkskiva som möts av ett vitt klassiskt kakel mot vägg. Köket är utrustat med kyl, frys, ugn, induktionshäll, fläkt och diskmaskin. På golvet vilar mörkgrå klinker och väggarna är vitmålade. VARDAGSRUM X 2 Två stora rum med ljuvliga fönsterpartier som bidrar till ett enormt ljusinsläpp. I anslutning till köket finner vi det första vardagsrummet som är rymligt nog att kombinera tillsammans med både en soffhörna och en matgrupp. Önskas hellre ett riktigt härligt familjerum där hela familjen och dess vänner får plats är bostadens andra vardagsrum perfekt för detta ändamål. Rummet som är ca 40 kvm rymmer allt och lite till. För familjen som är i behov av ytterligare ett sovrum kan detta med enkla medel delas upp i två rum för att lösa den ekvationen. På golvet vilar originalparketten som är oljad och behandlad på senare år och väggarna är vitmålade. Från båda rummen når man bostadens uterum som är en perfekt plats att tillbringa tid i under den kommande våren och sommaren. BADRUM Från köket når man bostadens största badrum. Precis som resten av renoveringar i huset gjordes även detta om 2013 och är idag ett funktionellt och trevligt badrum som är helkaklat i vita och blåa nyanser. En snygg duschhörna med blå glasblock livar upp badrummet och sätter en personlig prägel. Utrustat med duschhörna, kommod, spegelskåp, handdukstork, toalett, fönster och infälld belysning i tak. TVÄTTSTUGA Bostadens tvättstuga når man från tre håll, genom badrummet, garaget eller trädgårdsbaksidan. Tvättstugan är nämligen en del av det dåvarande stora garaget. Mkt praktiskt! Här vilar brunt klinker på golvet och väggarna är vitmålade. I övrigt är tvättstugan utrustat med fantastisk förvaring i form av 5 garderober, ett torkskåp samt en tvättmaskin. OVANVÅNING SOVRUM 1 Det största sovrummet finner vi direkt till höger när vi kommer upp. Ett trevligt rum med två stora fönster. Här vilar snygg ekparkett som även är genomgående på hela ovanvåningen och vitmålade väggar. Från detta rum når man även en bra klädkammare. SOVRUM 2 Husets andra sovrum är lagom stort med bra förvaring i form av tre garderober. Här ryms en större säng samt övrigt möblemang. SOVRUM 3 Ett lite mindre rum med en garderob, perfekt som barnkammare eller varför inte till hemmakontoret? TOALETT En mindre toalett utrustat med WC, vask och fövaringsskåp.

Byggnadsår: 1959


Uppvärmning: Vattenburen el och luft/luft värmepump


Grund: Torpargrund

Stomme: Lättbetong

Bjälklag: Trä

Fasad: Tegel/Trä/Puts

Takbeklädnad: Tegelpannor

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Utv plåtarbeten:

Fönster: Trä/Pvc

Ventilation: Självdrag
HALL
Praktisk hall med slitstark klinker på golv och vitmålade väggar. Längre ned i hallen nås vi av avhängningsmöjligheter till vänster.

GÄST-WC
Från hallen nås en mindre toalett med mörkgrå klinker på golv och vitmålade väggar. Utrustat med toalett, kommod och fönster.

KÖK
Renoverat kök i klassiska färger som svart, vitt och grått. Köket är stort och luftigt med rejäla arbetsytor, bra förvaring och två stora fönster som ger rikligt med ljus till rummet. Skåpsluckorna är vita med en tillhörande svart bänkskiva som möts av ett vitt klassiskt kakel mot vägg. Köket är utrustat med kyl, frys, ugn, induktionshäll, fläkt och diskmaskin. På golvet vilar mörkgrå klinker och väggarna är vitmålade.

VARDAGSRUM X 2
Två stora rum med ljuvliga fönsterpartier som bidrar till ett enormt ljusinsläpp. I anslutning till köket finner vi det första vardagsrummet som är rymligt nog att kombinera tillsammans med både en soffhörna och en matgrupp. Önskas hellre ett riktigt härligt familjerum där hela familjen och dess vänner får plats är bostadens andra vardagsrum perfekt för detta ändamål. Rummet som är ca 40 kvm rymmer allt och lite till. För familjen som är i behov av ytterligare ett sovrum kan detta med enkla medel delas upp i två rum för att lösa den ekvationen. På golvet vilar originalparketten som är oljad och behandlad på senare år och väggarna är vitmålade. Från båda rummen når man bostadens uterum som är en perfekt plats att tillbringa tid i under den kommande våren och sommaren.

BADRUM
Från köket når man bostadens största badrum. Precis som resten av renoveringar i huset gjordes även detta om 2013 och är idag ett funktionellt och trevligt badrum som är helkaklat i vita och blåa nyanser. En snygg duschhörna med blå glasblock livar upp badrummet och sätter en personlig prägel. Utrustat med duschhörna, kommod, spegelskåp, handdukstork, toalett, fönster och infälld belysning i tak.

TVÄTTSTUGA
Bostadens tvättstuga når man från tre håll, genom badrummet, garaget eller trädgårdsbaksidan. Tvättstugan är nämligen en del av det dåvarande stora garaget. Mkt praktiskt! Här vilar brunt klinker på golvet och väggarna är vitmålade. I övrigt är tvättstugan utrustat med fantastisk förvaring i form av 5 garderober, ett torkskåp samt en tvättmaskin.

OVANVÅNING

SOVRUM 1
Det största sovrummet finner vi direkt till höger när vi kommer upp. Ett trevligt rum med två stora fönster. Här vilar snygg ekparkett som även är genomgående på hela ovanvåningen och vitmålade väggar. Från detta rum når man även en bra klädkammare.

SOVRUM 2
Husets andra sovrum är lagom stort med bra förvaring i form av tre garderober. Här ryms en större säng samt övrigt möblemang.

SOVRUM 3
Ett lite mindre rum med en garderob, perfekt som barnkammare eller varför inte till hemmakontoret?

TOALETT
En mindre toalett utrustat med WC, vask och fövaringsskåp.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.