ALLA BILDER

Tallbogatan 1, 128kvm


På barnvänliga Tallbogatan 1 finns nu äntligen en villa för familjen som vill växa och skapa ett eget drömhem, till försäljning. Varmt välkomna!


MÄKLARE: Emma Selenius
emma@3etage.se
Direkt 042-3003032
SMS: 0735-179332
BUDGIVNING

BUDGIVNING PÅGÅR
1
Varmt välkomna till Tallbogatan 1 och barnvänliga Allerum! Detta synnerligt gedigna hus med mycket potential finner vi på ett av områdets absolut bästa lägen med hörntomt i soligt läge!

Boendet omgärdas av en fantastisk trädgård med uteplatser i soliga väderstreck. Trädgården erbjuder bl.a. en stenlagd uteplats, ett trädäck, en bastu samt en härlig svalkande pool! Bilarna i hushållet parkerar ni bekvämt antingen i husets tillhörande garage alternativt på den stenlagda uppfarten där två bilar då får plats. Gatan i sig är otroligt lugn och barnvänlig med flertalet grönområden i närområdet och för de som värdesätter golf ligger Allerum GK ett stenkast bort.

Huset i sig uppfördes 1974 och disponeras över 128+128 kvm. Ett mycket väldisponerat boende där vi finner de sociala ytorna i delvis öppen planlösning. Huset erbjuder idag ett stort badrum, två gästtoaletter, två fungerande kaminer, samt 3 sovrum (har tidigare funnits 4 sovrum, önskar man fler rum finns där alltså möjlighet till detta).

Sammantaget är detta ett perfekt hus för dig som vill sätta din egen prägel på din bostad på en av Allerums mest uppskattade adresser.

Varmt välkommen på visning med Emma Selenius 0735-179332

Välkomna till Tallbogatan 1
Trevlig entré
Rymligt vardagsrum
Gott om plats för såväl soffgrupp som matsalsmöblemang
Nyinsatt kamin
Charmiga detaljer
Stora härliga fönster
Utgång till den soliga trädgården
Rymligt kök
Gott om förvaring
Bra arbetsyta
Här får den stora familjen plats
Första sovrummet som är ljust och fräscht!
Sovrum nr 2 som tidigare var två separata sovrum
Det tredje sovrummet intill badrummet
Dressing-room samt ingång till badrum
Originalbadrum i all sin charm
Även gäst-wc på entréplan är i charmigt originalutförande
Hall med massor av förvaring
Så tar vi trappan ned till källarplan
Sort allrum med fungerande kamin
Allrummet kan delas av om man behöver ett femte sovrum
Bastu på källarplan
Wc på källarplan
Entré med gott om plats för avhängning
Stor härlig trädgård
Som bjuder på sol, bastu och pool!
Bastun
Här kan man ha trevliga sommardagar
Stor stenlagd uteplats i soligt läge
Flera umgängesytor
Hörntomt!
Cool bild över fastigheten
planlosning
Planlösning entréplan
planlosning
Alternativ planlösning entréplan
planlosning
Planlösning källarplan
Allerum är lantluft, byskola, rikt föreningsliv och vajande åkrar. Lugnt och vackert med bra transporter till Helsingborg och en 18-hålsbana för den golfintresserade. Norrut går Allerum över till Hjälmshult, båda byarna har anor sedan medeltiden och Allerums kyrka och Hjälmshults kungsgård är spår från denna tid. Områdena är populära bland barnfamiljer.
EKONOMI
Utgångspris 2 995 000 kr
Taxeringsvärde 1 927 000 kr
Byggnadsvärde 1 321 000 kr
Fastställt 2015
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Pantbrev (11 st) 1 196 765 krINFORMATION
Typ Villa
Byggnadstyp 1 plan med källare
Boarea 128 m2
Biarea 128 m2
Tomtareal 729 m2
Rum 6
Byggår 1974

BOAREAN
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 9 492 kr/år
Värme 20 000 kr/år
Renhållning 2 304 kr/år
Vatten 6 016 kr/år
Hemförsäkring 3 072 kr/år
Totalt 40 884 kr/år

DRIFTSKOSTNADER
Driftkostnaderna varierar och beror på den enskilda förbrukningen

BYGGNADSSÄTT
Vatten Avlopp Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Fasad Tegel
Grund Källare
Stomme Trä
Uppvärmning Värmepump -luft/vatten (el)
Takbeklädnad Taktegel
Fönster 2-glasfönster & 3-glasfönster
FASTIGHETSBETECKNING
Ry 10:19

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT
Tomtarea 729 m² (friköpt)
Härlig tomt i soligt sydvästläge med både stenlagd uteplats samt trädäck!

UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS
Bilplats 1: Klädd Carport med plats för 1 bil.
Bilplats 2: Stensatt uppfart med plats för 1-2 bilar

ÖVRIGA BYGGNADER
Förråd intill carporten.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR


Budgivning pågår

Boarea: 128kvm

Sovrum: 3

Rum: 6Beskrivning: : ENTRÉPLAN ENTRÉ En välkomnande entré med möjligheten att hänga av sig direkt till vänster finns. På golvet vilar praktisk klinker och väggarna är målade. Härifrån nås även källarplan. VARDAGSRUM Ett fantastiskt rum med stora sociala ytor som erbjuder ett rikligt ljusinsläpp. En kamin sattes in 2018 som höjer både mysfaktorn och värmen. Idag finns här oändliga sätt att inreda rummet på. På golvet vilar ekparkett och väggarna är ljusa. I anslutning till detta rum finner vi bostadens rejäla kök. KÖK Ett kök med ljusa skåpsluckor tillsammans med vita vitvaror, bänkskiva i laminat och kaklat stänkskydd. Ett rymligt kök med gott om arbetsytor och bra förvaring samt utgång till den härliga trädgården. Köket är utrustat med kyl och frys, spis/ugn, diskmaskin samt fläkt. Trevlig matplats med plats för upp till 6 personer. Ekparkett på golv och vita väggar. SOVRUM 1 Ljust sovrum med plats för rejäl säng samt övrigt möblemang. Parkettgolv och ljusa väggar. SOVRUM 2 Ett rejält sovrum med plats för den stora dubbelsängen. Detta sovrum var tidigare två mindre sovrum som enkelt kan åtgärdas vid behov. Parkettgolv, blåa och gröna väggar. SOVRUM 3 Även detta sovrum rymmer en dubbelsäng och har även ett "dressing-room" samt ingång till badrummet. Parkettgolv och terrakottafärgade väggar. BADRUM Husets kaklade badrum finner vi på entréplan i anslutning till både hallen och ett av sovrummen. Badrummet är utrustat med; vask, spegel, dusch, badkar, WC, samt ett väggskåp. WC Från hallen når vi husets ena gäst-wc som är kaklat wc i tidstypisk stil, här finns wc och vask. KÄLLARPLAN ALLRUM Gediget allrum med gott om plats för socialt umgänge med en härlig värmande kamin (Keddy). Väggarna är nymålade i vitt och på golvet vilar ett Dala Floda plankgolv. TVÄTTSTUGA Funktionell tvättstuga som erbjuder stora arbetsytor och god förvaring samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. WC På källarplan hittar vi husets andra gäst-wc som är kaklat wc i tidstypisk stil, här finns wc och vask. HOBBYRUM/VERKSTAD En verkstad samt ett hobbyrum finns på källarplan som idag används som förråd. Dessa rum skulle även kunna göras om till sovrum om behov finns.

Byggnadsår: 1974


Uppvärmning: Värmepump -luft/vatten (el)


Grund: Källare

Stomme: Trä

Bjälklag:

Fasad: Tegel

Takbeklädnad: Taktegel

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Utv plåtarbeten:

Fönster: 2-glasfönster & 3-glasfönster
: ENTRÉPLAN

ENTRÉ
En välkomnande entré med möjligheten att hänga av sig direkt till vänster finns. På golvet vilar praktisk klinker och väggarna är målade. Härifrån nås även källarplan.

VARDAGSRUM
Ett fantastiskt rum med stora sociala ytor som erbjuder ett rikligt ljusinsläpp. En kamin sattes in 2018 som höjer både mysfaktorn och värmen. Idag finns här oändliga sätt att inreda rummet på. På golvet vilar ekparkett och väggarna är ljusa. I anslutning till detta rum finner vi bostadens rejäla kök.

KÖK
Ett kök med ljusa skåpsluckor tillsammans med vita vitvaror, bänkskiva i laminat och kaklat stänkskydd. Ett rymligt kök med gott om arbetsytor och bra förvaring samt utgång till den härliga trädgården. Köket är utrustat med kyl och frys, spis/ugn, diskmaskin samt fläkt. Trevlig matplats med plats för upp till 6 personer. Ekparkett på golv och vita väggar.

SOVRUM 1
Ljust sovrum med plats för rejäl säng samt övrigt möblemang. Parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 2
Ett rejält sovrum med plats för den stora dubbelsängen. Detta sovrum var tidigare två mindre sovrum som enkelt kan åtgärdas vid behov. Parkettgolv, blåa och gröna väggar.

SOVRUM 3
Även detta sovrum rymmer en dubbelsäng och har även ett "dressing-room" samt ingång till badrummet. Parkettgolv och terrakottafärgade väggar.

BADRUM
Husets kaklade badrum finner vi på entréplan i anslutning till både hallen och ett av sovrummen. Badrummet är utrustat med; vask, spegel, dusch, badkar, WC, samt ett väggskåp.

WC
Från hallen når vi husets ena gäst-wc som är kaklat wc i tidstypisk stil, här finns wc och vask.


KÄLLARPLAN

ALLRUM
Gediget allrum med gott om plats för socialt umgänge med en härlig värmande kamin (Keddy). Väggarna är nymålade i vitt och på golvet vilar ett Dala Floda plankgolv.

TVÄTTSTUGA
Funktionell tvättstuga som erbjuder stora arbetsytor och god förvaring samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

WC
På källarplan hittar vi husets andra gäst-wc som är kaklat wc i tidstypisk stil, här finns wc och vask.

HOBBYRUM/VERKSTAD
En verkstad samt ett hobbyrum finns på källarplan som idag används som förråd. Dessa rum skulle även kunna göras om till sovrum om behov finns.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.